Gyors bableves
Feltöltötte: Judit | 2024.06.01.
könnyű
45 perc
6 főre
leves
Előkészület: 15 perc
Főzés: 30 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Gyors bableves, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A mirelit babot feltesszük főni. Egészben beletesszük a hagymát, sózzuk, és a leveskockát, a babérlevelet is beledobjuk.
Közben elkészítjük az olajon a rántást, beleöntjük a levesbe, elkavarjuk.
Pár kanállal kiveszünk a levesből, és a tejföllel elkavarjuk.
Visszaöntjük a levesbe, hagyjuk még főni pár percig.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
Elkészítéshez
50 dkg bab
1 nagy db vöröshagyma
1 ek füstölt pirospaprika
2 db babérlevél
4 ek napraforgó olaj
2 csapott ek rétesliszt
2 dl tejföl
1 db leveskocka
ízlés szerint só
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!