Lencseleves füstölt oldalassal
Feltöltötte: Gyöngyi | 2025.01.02.
könnyű
105 perc
8 főre
leves
Előkészület: 15 perc
Főzés: 90 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Lencseleves füstölt oldalassal, Gyöngyi konyhájából.
Elkészítés lépései
A lencseleveshez a zöldségeket pucoljuk meg, mossuk meg őket és vágjuk darabokra. A füstölt húst is daraboljuk fel.
A lencsét tegyük fel főni a füstölt hússal együtt. Sózzuk, borsozzuk. Ha puhára főtt a hús is, akkor berántjuk.
A rántáshoz a zsíron megdinszteljük a lisztet, belenyomjuk a fokhagymát, beletesszük a pirospaprikát, vízzel csomómentesre keverjük és a levesbe öntjük.
Végül összefőzzük és már készen is van a finom lencseleves. Jó étvágyat!
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
8 főre
Lencseleves hozzávalói
500 g lencse
40 dkg füstölt oldalas
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 kis db karalábé
1 kis db zeller
1 db vöröshagyma
1 ek sertészsír
2 kk fűszerpaprika
3 gerezd fokhagyma
só
bors
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!