Diókocka liszt nélkül
Feltöltötte: Judit | 2023.07.29.
könnyű
55 perc
6 főre
desszert
Előkészület: 15 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 40 perc [150C°]
Egy igazán ízletes Diókocka liszt nélkül, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd sütőpapíron kb. 6-7 mm vastagra kisodorjuk.
A mázhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az édesítőt és a citromlevet és tovább verjük, míg fényes nem lesz, és rákenjük a tésztalapra.
A tésztát kockákra vágjuk (formálni tetszés szerint lehet), majd széles késsel óvatosan alányúlunk, és tepsibe sorakoztatjuk.
150 fokra előmelegített sütőben lassan sütjük, szárítjuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
A tésztához
25 dkg dió
1 db tojás
egész tojás
egész tojás
2 db tojássárgája
2 evőkanál kókuszliszt
1 kávéskanál fahéj
őrölt
őrölt
0.5 kávéskanál szegfűszeg
őrölt
őrölt
0.5 citromból nyert citromlé
0.5 citromból nyert citromhéj
reszelt
reszelt
A mázhoz
2 db tojásfehérje
5 dkg eritrit
őrölt
őrölt
3 dl citromlé
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!