Kocsonya
A kocsonya a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb téli étele, amely évszázados hagyományokat őriz. Ez a különleges fogás nemcsak laktató és ízletes, hanem remek lehetőséget nyújt arra, hogy a hideg napokon felmelegítsük a családot egy közös étkezéssel.
Elkészítés lépései
A kocsonya elkészítéséhez a húsokat alaposan tisztítsuk meg, majd a többi hozzávalóval együtt tegyük egy nagy fazékba, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és nagyon lassan gyöngyözve főzzük, miközben leszedjük az elején a habot róla. 5-6 órát főzzük, míg jó puha nem lesz minden.
Ha megfőtt a kocsonya, szűrjük le róla a levet, a húsokat csontozzuk ki, majd porciózzuk ki őket tányérokba, ügyelve rá, hogy minden tányérba jusson mindenből.
Végezetül, rámerjük a kiporciózott húsokra a kocsonya levét és hagyjuk megdermedni.
Ha szép tiszta és zsírmentes kocsonyát szeretnénk, akkor a levet - mielőtt kimernénk a tányérokba - rakjuk ki az erkélyre, vagy kicsit hűvősebb helyre, hogy a tetején a zsír kicsit megdermedjen. Ezután egy papírtörlővel vagy kanállal leszedhetjük.
Hozzávalók
Kocsonya hozzávalói
6-7 db
füstölt
egész bors
Készíts róla egy képet és töltsd fel!