Lengyel szelet
A lengyel szelet egy mutatós, réteges sütemény, amely három ropogósra sült tésztalap és kétféle, lágy krém házasításából születik meg. A vaníliás és kakaós ízesítésű krémrétegek finoman kiegészítik egymást, majd a tetején elterülő csokoládés máz teszi igazán ellenállhatatlanná. Ünnepi alkalmakra vagy hétköznapi desszertként is remek választás, hiszen egyszerre krémes, omlós és csábítóan édes.
Elkészítés lépései
A lengyel szelet elkészítéséhez először 3 db tészta lapot kell sütnünk. Ehhez a tészta anyagokat összegyúrjuk, majd három részre osztva, tepsi nagyságúra nyújtjuk. 180 celsius fokos sütőben tepsi hátán 10-15 percig sütjük laponként, egymás után.
A lengyel szelet krémjéhez fél liter tejet 4 evőkanál liszttel keményre főzünk, majd ezt lehűtjük. Ezután a porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kifőtt krémhez. Alaposan elkeverjük. A krémet osszuk két részre. Az egyik felébe 2 csomag vaníliás cukrot, a másik felébe pedig kakaóport keverünk, tetszés szerint (1-2 evőkanál).
A lengyel szelet összeállításánál egymás után töltjük a lapokat úgy, hogy alulra az egyik féle krémet kenjük, a következő lapra pedig a másik krémet.
Végül, a lengyel szelet mázához a hozzávalókat összekeverjük, összefőzzük, majd ráöntjük az összeállított sütire és óvatosan elkenjük a tetején.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!